Holistische Visie

Diep ontspannen

Alle sessies worden heel bewust (mindful), gestructureerd en opbouwend uitgevoerd om jou in een diep ontspannen state of mind te brengen.

Dit is trouwens ook de reden dat ik bijvoorbeeld geen sessies geef van een half uurtje of 1 uurtje, en dit is ook o.a. waarin een goede erotische massage fundamenteel verschilt van alleen seks of seksuele handelingen uitvoeren.

Overgave en flow

We praten niet al te veel tijdens het massage-onderdeel, omdat je, wanneer je continue in gesprek blijft, moeilijker ontspant en/of in de sensuele of energetisch geladen ‘flow’ raakt.

Een kwestie van overgave dus. Van juist niet te veel in je hoofd blijven en labelen/oordelen/analyseren, maar van: in je lichaam komen en echt ZIJN en VOELEN. Van tevoren en na afloop van de sessie hebben we wel even een gesprekje.

Vrij en puur

Mijn behandelingen zijn een integratie van diverse oosterse en westerse technieken. Ik masseer bij de erotische massages zonder de obstakels van kleding, het voelt heel vrij en puur; het past bij deze uitgebreide massagevorm.

Holistisch

Traditionele heelkunden (zoals massage) zijn duizenden jaren geleden ontstaan, ver vóór alle technische uitvindingen waarmee men in detail in de weefsels kan kijken en ook ver voordat Freud de basis legde voor de huidige psychologie als zelfstandig vakgebied.

Natuurgeneeswijzen bekijken de mens vanuit het grotere geheel en in relatie tot zijn omgeving en de natuur (holistisch). 

In deze heelkunden (complementaire geneeskunde) kijkt men dus meer naar ‘de mens’ in plaats van dat de focus op ‘de kwaal’ ligt.

Disbalans en balans

Bij de complementaire geneeskunde gaat men ervan uit, dat een belangrijk deel van alle bestaande ziekten en aandoeningen is veroorzaakt door disbalans.

De traditionele heelkunde is er vrijwel geheel op gericht om die balans terug te vinden. Het lichaam wordt geholpen om zichzelf te helen. Ongezonde lifestyle (o.a. stress) is meestal de oorzaak.

Spiritualiteit

Traditionele heelkunsten, zoals massage, zijn vaak (deels) verweven met spirituele uitgangspunten/zienswijzen waarin veel is gebaseerd op aanwezige energieën.

Deze zijn gekoppeld aan de ‘energetische anatomie’ van de mens.

Enkele voorbeelden:

Acupunctuur werkt met het concept ‘Yin /Yang’ en de energie ‘Chi’. Yoga werkt met het concept ‘Asana’s’ en de energie ‘Prana’. Tantra kent ‘Chakra’s’ en ‘Kundalini’. De Ayurveda heeft het concept ‘Tridosha’s’ met bijhorende energieën ‘Kapha’, ‘Pitta’ en ‘Vata’.

Veel van deze energieën en hun bijhorende energetische anatomie hebben opmerkelijke overeenkomsten met de anatomie zoals die in het Westen werd ontwikkeld.