Alle massage sessies worden heel bewust (mindful), gestructureerd en opbouwend uitgevoerd om jou in een diep ontspannen state of mind te brengen.
Erotische massage
Hierin verschilt een goede erotische massage ook fundamenteel van alleen seks hebben of vooral seksuele handelingen uitvoeren.
Overgave en flow
We praten niet al te veel tijdens het massage-onderdeel.
Dit omdat je, wanneer je continue in gesprek blijft, moeilijker ontspant en/of in de sensuele of energetisch geladen ‘flow’ raakt.
Voelen
Een kwestie van overgave dus.
Van juist niet te veel in je hoofd blijven en labelen/oordelen/analyseren, maar van: in je lichaam komen en echt ZIJN en VOELEN.
Vantevoren en na afloop van de sessie hebben we wel even een gesprekje.
Vrij en puur
De behandelingen zijn een integratie van diverse oosterse en westerse technieken.
Ik masseer bij de erotische massages zonder de obstakels van kleding, het voelt heel vrij en puur; het past bij deze uitgebreide massagevorm.
Holistisch
Traditionele heelkunden (zoals massage) zijn duizenden jaren geleden ontstaan.
Dat is dus ver vóór alle technische uitvindingen waarmee men in detail in de weefsels kan kijken en ook ver voordat Freud de basis legde voor de huidige psychologie als zelfstandig vakgebied.
Groter geheel
Natuurgeneeswijzen bekijken de mens daarom vanuit het grotere geheel: in relatie tot zijn sociale omgeving en in relatie tot de natuur (holistisch).
In deze heelkunden (complementaire geneeskunde) kijkt men dus meer naar ‘de mens’ in plaats van dat de focus op ‘de kwaal’ ligt.
Disbalans
Bij de complementaire geneeskunde gaat men ervan uit, dat een belangrijk deel van alle bestaande ziekten en aandoeningen is veroorzaakt door disbalans.
De traditionele heelkunde is er vrijwel geheel op gericht om die balans terug te vinden.
Het lichaam wordt geholpen om zichzelf te helen. Ongezonde lifestyle (o.a. stress) is meestal de oorzaak.
Spiritualiteit
Traditionele heelkunsten, zoals massage, zijn vaak (deels) verweven met spirituele uitgangspunten/zienswijzen waarin veel is gebaseerd op aanwezige energieën.
Deze zijn gekoppeld aan de ‘energetische anatomie’ van de mens.
Energieën
Enkele voorbeelden:
Acupunctuur werkt met het concept ‘Yin /Yang’ en de energie ‘Chi’.
Yoga werkt met het concept ‘Asana’s’ en de energie ‘Prana’.
Tantra kent o.a. ‘Chakra’s’ en ‘Kundalini’.
De Ayurveda heeft het concept ‘Tridosha’s’ met ‘Kapha’, ‘Pitta’ en ‘Vata’.
Overeenkomsten
Veel van deze oosterse concepten en hun bijhorende energetische anatomie hebben opmerkelijke overeenkomsten met de anatomie zoals die in het Westen werd ontwikkeld.